16:00

Kalmar FF 1

Referat: Värnamo Södra FF - Kalmar FF 4-3 (2-2)

Seger mot Kalmar FF efter en fantastisk insats

Vi fick verkligen värsta tänkbara uppladdning då kapten Rasmus drar baksidan på sista löpningen på uppvärmningen, fem minuter innan avspark. Då vi har match i den andra serien på onsdag och endast får dubbla med sju spelare från dagens match hade vi bara kallat 13 man idag för att kunna spela 11-manna på onsdag. Vi genomförde alltså dagens match med endast en avbytare...

Men vilken insats grabbarna gör! Det var nog krampkänning i de flesta benen i slutet av matchen men vi kämpade verkligen in i det sista och vinner faktiskt klart rättvist då vi hade ytterligare tre klara frilägen i första halvlek och ett antal jättechanser i andra utöver målen.

Kalmar var som förväntat mycket spelskickliga och hade ett bollövertag större delen av matchen men skapade väldigt få chanser mot vår starka backlinje där Ville gick in på en ovan position efter Rasmus skada och gjorde en brilliant insats tillsammans med de andra tre. När vi lade till ett otroligt hårt arbete från vårt mittfält så var det verkligen inte lätt för Kalmar att ta sig igenom.

Målmässigt hamnade vi i underläge två gånger om i första halvlek men med en nick med mycket vilja bakom i en tilltrasslad situation kvitterade Carl till 1-1 och mycket fint framspelad av Filip satte Isac 2-2 innan paus.

Vi får sedan en drömstart på andra halvlek då Isac gör en Usain Bolt löpning och kommer ikapp ett hemåtspel, rundar målvakten och lägger in ledningsmålet till 3-2.

I den 53:e matchminuten får vi sedan en frispark på mittplan, en Kalmarspelare sparkar iväg bollen i frustration och får gult kort och däremed 10 minuters utvisning. Carl är snabb i tanken då han utnyttjar tumultet som uppstår efter den situationen och slår en snabb frispark med en lyftning fram till Isac som löper ifrån och säkert sätter 4-2.

Sista 20 minuterna blir sedan en kamp för att orka stå emot och till slut kommer 4-3 efter en retur efter inlägg. Men trots allt är vi betydligt närmare 5-3 än Kalmar 4-4 i slutminuterna då grabbarna spelade mycket diciplinerat och smart.

Detta var vår mest meriterande seger någonsin med tanke på att Kalmars 04-or, vilka är de som deltar i denna serien, tillhör Sverigeeliten bland 04-årgången. Att vi dessutom gör det utan sparka och spring utan med ett eget passningsspel gör oss omättligt stolta!